Myriam_Ferreira_400x400ACAF/ART: Investigadors col·laboradors
Professora Ajudant
Universidad Internacional de La Rioja (UNIR)

website-iconwww.unir.net
cv-icon-pdf Descarregar CV
email-iconmyriam.ferreira@unir.net

Doctora en Història de l’Art per la Universidad de La Rioja amb la tesi: Los  Ágreda. La evolución de la escultura del taller barroco a la Academia neoclásica, on també va llicenciar-se (2001).

Des de llavors, ha completat els seus estudis amb beques de formació en Biblioteconomia i en Inventari del Patrimoni, participant en l’inventari del Patrimoni Diocesà de La Rioja entre 2003 i 2008. També ha realitzat projectes de recerca, com la catalogació artística del Cementirio Municipal de Logroño.

Les seves línies de recerca s’han dirigit cap a artistes, predominantment escultors, formats a la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Fernando entre els segles XVIII i XIX. Simultàniament, ha estudiat el treball de retaulistes barrocs a La Rioja, Àlaba i Burgos. A més de les monografies relatives a la seva tesi doctoral i a l’estudi sobre el Cementirio de Logroño, ha publicat articles en les revistes Brocar, Trocadero o Ars Bilduma.

En l’actualitat, és professora del Grau d’Humanitats a la Universidad Internacional de La Rioja (UNIR), en la que ha estat treballant des de 2009.