ACAF/ART: Investigadors col·laboradors
Doctor en Història de l’Art,
Universitat de Barcelona.
cv-icon-pdfDescarregar CV
website-icon www.ub.edu
email-icon francisco.merino.rodriguez@gmail.com

Va obtenir la titulació d’Arquitecte Tècnic el 2005 a la Universidad Internacional S.I.K de Segovia, actual Universidad Instituto Empresa, i el 2012 la de graduat en Enginyeria de l’Edificació a la Universitat de Lleida. Entre el 2005 i el 2008 es va dedicar a l’exercici de la seva professió, desenvolupada a l’estudi d’arquitectura Arquitectos Asociados de Castilla y León. El 2008 va cursar el Máster en Evaluación y Gestión de Patrimonio Histórico-Artístico a la Universidad de Salamanca.

Posteriorment va fer el Màster d’Estudis Avançats en Història de l’Art a la Universitat de Barcelona, i el va finalitzar el setembre de 2010 amb la defensa del treball de recerca El dibujo arquitectónico en los manuscritos de arquitectura castellanos del siglo XVI. En l’actualitat continua treballant en aquesta línia d’investigació amb el desenvolupament de la tesi doctoral sobre el conjunt dels dibuixos arquitectònics dels llibres d’arquitectura hispànics del segle XVI, dirigida per la Dra. Carme Narváez i tutoritzada pel Dr. Joan Sureda, tots dos professors del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona.

Ha col·laborat en la coordinació i organització de diverses reunions científiques i seminaris d’investigació, entre els quals destaquem Trasmissione e diffusione del Rinascimiento dall’ Italia al mondo ispanico (2011) i In cosa credevano? Le iconografie postridentine tra Sardegna e Spagna (2012) ambdós celebrats  a la Università degli Studi di Cagliari i, I Congreso Internacional sobre Teoría y literatura Artística en España (2013) celebrat a la la Universitat de Màlaga conjuntament amb el Comité Español de Historia del Arte. També ha participat activamente en jornades, seminaris i congresos, tant nacionals com internacionals.

Doctor en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona (2017).